vrijdag, november 09, 2007

Nationale Voedsel Actie Dorcas

Ook dit jaar deed onze school weer mee aan de Nationale Voedsel Actie. Dit houdt in dat alle kinderen een "boodschappenlijstje"' krijgen, waaruit ze iets kunnen kiezen om mee te nemen. Alle goederen worden in dozen gepakt en dat gaat dan naar arme mensen in landen als Roemenie, Tsjechie en zo.......
Mijn vriendin, tevens juf op school, coordineerde de boel vanuit school en de vraag was dan ook te verwachten. Wil de ouderraad helpen met inpakken van dozen. Ik bood mezelf dan maar aan en gelukkig kwamen er nog een paar moeders helpen.

Kinderen uit R.'s groep mochten alle klassen langs om de ingezamelde spullen op te halen en naar de teamkamer te brengen waar wij ze zouden inpakken.
En wat je dan allemaal ziet. Niet normaal zoveel boodschappen.
En alles zat kris-kras door elkaar in dozen....... Dus hebben we eerst maar een paar dozen geleegd op tafel, spullen gesorteerd en toen aan het inpakken volgens het bijgeleverde lijstje.
Dat viel tegen.......... Ten eerste waren de dozen waarin alles moest te klein en ten tweede was er lang niet van alles voldoende om veel dozen compleet te maken. Uiteindelijk kwam het er, na een telefoontje naar de stichting op neer, dat we gewoon alles moesten sorteren en de macaroni bij de macaroni en de soep bij soep in dozen moesten stoppen.

En wat je dan allemaal tegenkomt..........

Het is natuurlijk zo dat alles zo makkelijk mogelijk moet worden ingepakt dus werd er gevraagd om pakken macaroni en rijst. Je wil niet weten hoeveel zakken macaroni en rijst ik heb vastgehad......Hetzelfde met blikken groente...... glazen potten met groente in overvloed.......

Dan werd er gevraagd om pakken suiker.... er werd zelfs een doos suikerklontjes ingeleverd. Pakjes droge soep, dat ging dan nog wel, als hadden sommigen pakjes cup-a-soup ingeleverd.....

Ik weet wel dat het allemaal goed bedoeld is, maar hou je dan toch aan de afspraken. Deze dingen gaan dus echt niet mee in de dozen.

Op het eind hadden we zo'n 40 dozen vol...... een mooie eindscore.

En 1 volle doos met dingen die niet gevraagd waren............

Geen opmerkingen: