zondag, september 28, 2008

Opening nieuwe school

Eindelijk was het vrijdag 26 september, dé dag van de opening van de nieuwe school.
Al meteen na de zomervakantie begonnen de lessen in de nieuwe school, maar helemaal áf was hij nog niet. Nu was vandaag de opening. Na heel veel voorbereidingen eindelijk.......
Het thema van het feest was: Piraten!

Iedereen was verkleed, alle leerlingen, leerkrachten en ook de ouderraad moest er aan geloven.
Op het plein werd een heus piratenschip gebouwd waarop een toneelstuk door de leerkrachten werd gespeeld. Later die dag werd het gebruikt als decor voor de opening.
Voor de ouderraad begon de dag al vroeg: om 7.30 uur werd iedereen verwacht voor het versieren van het plein en de omgeving van school. Ook werd vast begonnen met het opblazen van de ballonnen die tijdens de officiele opening zouden worden opgelaten.


Er moesten ruim 400 ballonnen worden gevuld met helium en je snapt het al.... na 300 ballonnen was de tank met helium leeg...... gelukkig bood een telefoontje naar de sponsor uitkomt en een nieuwe tank werd gebracht. Ook wij van de ouderraad hadden stiekum 2 kaartjes ingevuld. Misschien winnen wíj wel een prijsje.......


Zie je die zwarte ballon en die witte daar meteen naast..... dat zijn onze ballonnen....

Na de officiele opening, waarbij de bobo's door kapitein RosseSnor flink in het ootje werden genomen, mochten de ex-groep8-leerlingen (dus Rutger's klas en de nevenklas) het nieuwe logo van school onthullen. Hiervoor had iedere leerling vorig jaar een vierkantje mogen maken (in vooraf vastgestelde kleuren). Die vierkantjes zijn ingescand en zo is een digitaal plaatje gecreeerd wat uiteindelijk het schoollogo is geworden. Als je op de foto klikt kun je goed zien dat het uit allemaal verschillende vierkantjes bestaat. De ex-groep-8-ers kregen daarna een kleine receptie en een rondleiding door school. Het leek wel een kleine reunie. Sommigen hadden elkaar al een poos niet meer gezien. Het werd heel leuk gevonden.


Na de officiele opening en de open-avond was de dag om 21.00 uur ten einde en konden leerkrachten en ouderraad het glas heffen op een zeer geslaagde dag.
Mijn laatste klus als ouderraadslid zit erop. Ik ben nu officieel ouderraadslid-af. Een periode van 5 jaar plezier en goede samenwerking is ten einde. Jammer!

2 opmerkingen:

eliane zei

wat een leuke dag als ik die foto's zie . je hebt stijlvol afscheid genomen en nu maar hopen dat jullie kaartjes ergens verweg worden gevonden.............
prachtige boeketten en een schitterende oorkonde dat heb je zeker verdiend! Ouders die tijd maken voor school zijn zeldzaam hoor en jij behoort tot dat zeldzame soort . Geweldig. Enne gefeliciterd met je nieuwe nichtje, wat een leuke naam.

Monique zei

Dat ziet er feestelijk uit! En wat heb je een gave herfstbanner!
Mooi lief nichtje trouwens ook :)