maandag, juli 19, 2010

Zomaar een zomerse zaterdag

Zomaar een zomerse zaterdagmiddag in de tuin, 15.30 uur.
Het is ietwat bewolkt, af en toe verdwijnt de zon achter een wolk. Ondanks dat is het toch nog zo’n 23 C.
Ik zit lekker rustig (?) in mijn stoel, tijdschriftje erbij, glas ijskoffie* bij de hand. De kids zitten binnen te gamen, manlief kijkt naar de Tour de France.
De 1e dag van de vakantie.

De buren van 3 huizen verderop hebben zo te horen veel buitenlandse vrienden op bezoek. Vooral de buurman laat van zich horen, hij heeft nogal een harde stem. De bbq hebben ze, zo te ruiken, al aangestoken; late lunch of vroeg diner? Het ruikt wel lekker en dat Engels/Koreaans doet wel heel erg vakantieachtig aan.
De buren links (vanuit mijn stoel gezien) zijn weer maar eens in de tuin bezig. Hij moet iets ophangen, zo te horen, en zij veegt de stoep. En ondertussen hebben ze commentaar op elkaar werk. De honden lopen ook in de weg en doen niet wat zij willen. Die arme beesten mogen niet blaffen, niet liggen waar ze willen, niet spelen, niet grommen….. Waarom heb je dan twee Newfoundlanders in een rijtjeshuis…….
De buren rechts zijn met vakantie en de buren daarnaast zijn net terug. En ook zij hebben een hoop werk in de tuin te doen. Hij moppert over de heg die weer zo gegroeid is en zij moppert op hem omdat hij iets heeft gespoten wat enorm stinkt/op de adem slaat.
Na een poosje hebben ze visite gekregen, wat ook weer iedereen mag horen. Letterlijk kan ik meeluisteren welke dingen ze nu weer hebben meegemaakt op vakantie en de wijn en het bier zijn ook uit de koelkast gehaald.
Het 1e vlees bij de bbq-ende buren is waarschijnlijk gaar want het wordt wat stiller en je hoort het bestek tikken op de borden.
Dan missen we nog de buren van 2 huizen naar links. Die zijn blijkbaar niet thuis anders hadden we de kinderen wel gehoord , die altijd samen gezellig buiten spelen. Ze hebben van de harde, doordringende stemmen.
Hoezo, lekker rustig buiten zitten….
Gelukkig is het meestal een stuk rustiger in de buurt, want anders……………..

*IJskoffie maak je als volgt:
1. Je kooopt bij de supermarkt een blikje Ice Cappuccino van DE en legt dat in de koelkast. Je doet 5 ijsklontjes in een glas, opent het blikje en giet dat over de ijsklontjes.
2. Je zet een beker koffie,doet er melk en suiker in en laat het afkoelen. IJsklontjes in een glas, koffie erover en ….. Proost!

1 opmerking:

eliane zei

heel herkenbaar.............zeker met dit mooie weer. Ach, af en toe effe zeuren moet kunnen toch ?..:))