donderdag, december 07, 2006

Nog even over Sinterklaas

Gisteren stond dus onderstaand artikel in de krant, over de aankomst van Sinterklaas bij ons op school.
Dat de aankomst een succes was moge blijken.
Het is namelijk zo dat de basisschool een nieuw onderkomen krijgt, zo'n 100 meter verder. Daar moet een nieuwe school gebouwd worden en de hele oude school wordt dan gesloopt om plaats te maken voor aanbouw aan het voortgezet onderwijs dat naast onze school ligt.
De plannen zijn er al heel lang, de goedkeuring ook, alleen de uitvoering van het slopen van het oude gebouw (voorheen de dependance van onze school) wat daar nu staat laat nog op zich wachten.
Als ouderraad, wij zijn degene die de aankomst bedenken, haden we bedacht dat het wel leuk zou zijn om bij wijze van grap de Pieten te laten doen alsof ze de school kwamen slopen.
Ook als teken naar de gemeente natuurlijk. Daarom was een verslaggever van de plaatselijke krant ook uitgenodigd. Alleen had deze man begrepen dat de Pieten echt het eerst gat in de school zouden slaan........
Toen deze man er achter kwam dat het alemaal een grap was, was hij vreselijk gepikeerd en beledigd en vertelde dat het stuk met foto NIET in de krant geplaatst zou worden.
Na een paar uur was hij blijkbaar weer wat agekoeld want toen belde hij naar school iom zijn excuses aan te bieden voor zijn reactie en hij zou kijken wat hij ging plaatsen.

Het is nog een leuke foto geworden en het bericht vertelt over het feit dat de dependance nu voor de kerst tegen de vlakte gaat (is toegezegd door de gemeente) en dat dan kan worden begonnen met de nieuwbouw, zodat de school najaar 2008 kan worden betrokken.

Trouwens, een heleboel kinderen dachten dat de Pieten echt de school kapot gingen maken (vooral de kleuters) en waren een beetje bang. Sint en Pieten hebben de kinderen snel gerustgesteld.

Geen opmerkingen: