donderdag, januari 04, 2007

Dutch Dare #4

Gisteren de Dutch Dare #4 gemaakt.

Opdracht: Nederlanders en hun exportproducten… We staan erom bekend al sinds de 17de eeuw en we hebben er zoveel… Heineken, (Edammer of Goudse) kaas, Delfts Blauw, drop, klompen, bloemen, Calvé pindakaas om er maar een paar te noemen.
Stuur je pakketjes met Nederlandse producten naar het buitenland ?Neem je altijd Nederlandse producten op vakantie mee naar het buitenland ?Woon je in het buitenland en krijg je Nederlandse producten toegestuurd ?Koop je Nederlandse producten in het buitenland ?Ben je niet Nederlands, maar heb je toch wat met Nederlandse producten ?Wij dagen je uit om een Nederlands product als inspiratie te nemen voor dit project.
Dit is mijn versie geworden.

En dit is de journaling:

Klompen. Een echt Nederlands (export) produkt. Meestal zie je ze in souvenierswinkeltjes hangen, bontgekleurd en met figuren erop. En dan worden ze gekocht als decoratie, om buiten of binnen de boel een beetje op te fleuren. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die de orginele houten klompen kopen om ze ook daadwerkelijk te dragen.Bij ons in Zeeland (maar ook in andere delen van Nederland) waren ze vroeger een onderdeel van de klederdracht. Tegenwoordig dragen niet veel mensen nog de ouderwetse boerenklompen. Mijn schoonvader wel, en mijn man soms ook, als hij bij zijn ouders is.Gelukkig dragen ze ze alleen maar thuis, als ze in de tuin werken of knutselen. Dan staan, onder koffietijd, de klompen bij de achterdeur.In het dorp waar mijn schoonouders wonen staat nog een klompenfabriekje. De “klompenkapper” maakt daar handmatig en machinaal klompen voor de verkoop. Eén keer per jaar (of vaker als het nodig is) gaan ze samen naar de klompenkapper, waar ze dan 1 of 2 paar afgekeurde klompen kopen. De klompen zijn wel goed hoor, maar soms zit er een barstje of een knoest in het hout en dan zijn ze niet meer geschikt voor winkels. Maar wel voor mijn schoonvader en mijn man. Afgekeurde klompen zijn net wat goedkoper dan “gewone” klompen. Het blijven tenslotte Zeeuwen....

5 opmerkingen:

Daffie Online zei

Super leuk onderwerp en een prachtige LO. Geweldig hoe je de fotoos op de pagina geplaatst hebt!

nat zei

Gorgeous Layout! Love the circle!

Monique zei

Erg leuk geworden!

=Marianne= zei

Prachtige layout, goede combinatie met het papier zodat het wat geromantiseerd overkomt. Leuk onderwerp, heel toepasselijk!

MaMaLoT zei

Geweldige layout! :) Die cirkel is helemaal geweldig zo...