zaterdag, februari 03, 2007

Van alles wat

En zo is er al weer bijna een week voorbij.....
Niet veel gescrapt deze week, sowieso weinig gedaan naar mijn idee.

Een beetje bezig geweest met het maken van een nieuwe header. Ik wilde iets met valentijnsdag doen. Eerst iets met chocolade, toen iets met roze en uiteindelijk is het deze met rood geworden.
Ik begin het header-gebeuren eindelijk door te krijgen.

Donderdag een overleg gehad betreffende de paasbrunch op school voor de onder- en middenbouw. Het zat zo: tijdens de opruimsessie na de kerstbrunch werden ons (lees: schoolteam en ouderraad) oliebollen aangeboden door een plaatselijk hotel. De bedrijfsleidding heeft al eerder zaken gedaan met het schoolteam, vooral met studiedagen e.d. en daarom de oliebollen. Tijdens het daaropvolgende gesprekje boden ze aan ons met de paasbrunch tegemoet te willen komen door ons een helpende hand toe te steken. In welke vorm, daar moesten we het tzt nog eens over hebben.
Dat is natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd en na de or-vergadering vorige week woensdag is er contact gezocht met de desbetreffende personen.

Wij er dus donderdagmiddag heen, de schooldirecteur, een teamlid en ik, namens de OR.
En wat blijkt: binnen ons budget is het voor hun niet mogelijk iets soortgelijks te bieden. Daarom mogen we met de groepen 1 t/m 5 GRATIS bij hun in het hotel een paar dagen voor pasen een paasbrunch komen nuttigen! Dat zullen de kids geweldig vinden. Sommigen zijn nog nooit in een hotel/restaurant geweest.
En dat is nog niet alles........ Ze hebben al laten doorschemeren dat ze dat ieder jaar willen doen en waarschijnlijk ook iets dergelijks voor de groepen 6, 7 en 8 met Kerst.....
"En", zei de meneer van het hotel, "het lijkt mij ook leuk iets te doen met de kinderen van groep 8. Ik denk hierbij aan ze een dagje mee te laten lopen in het hotel, een menu te laten koken en dat 's avonds, met de ouders, hier op te eten".
Dit bedrijf moeten we in ere houden, zo dachten wij, toen we buiten stonden. Dit was een overleg dat beter bleek dan we ooit hadden kunnen bedenken....

En o ja, eindelijk is de sloop begonnen van het oude schoolgebouw. Als het zo doorgaat kan R. nog net een paar maanden in het nieuwe schoolgebouw les krijgen. En dan te bedenken dat het eigenlijk juni 2007 klaar had moeten zijn. We mogen blij zijn als ze als opleverdatum de 2e helft van 2008 halen.

3 opmerkingen:

eliane zei

wat leuk een paasbrunch en idd dat bedrijf zou ik ook koesteren.
Leuk voor de kinderen , ze maken zo kennis met het bedrijfsleven en
komen misschien nog eens op een plek waar ze met hun ouders niet of bijna niet zullen komen

Je@net zei

Wauwie zeg, wat fantastisch!!! Wat zullen de kinderen genieten van al et leuks dat ze te wachten staat!!!
Echt een super initiatief! Zoiets moesten veel meer bedrijven voor de jeugd doen!!

paule zei

Kijk, ze bestaan dus nog wel, die mensen die dingen doen, gewoon omdat ze ze willen doen en niet omdat overal aan verdient moet worden!
Onwijs gaaf dat jullie dit hebben kunnen afspreken voor de school!
Veel plezier en alvast smakelijk eten:-)