Gisteren hadden we zoetzuur varkensvlees op het menu..
Ik weet niet meer waar ik het recept vandaan heb, maar het is zo lekker dat het hier minstens 1x per maand op tafel staat.
Voor liefhebbers hier het recept (voor 4 personen):
1 groot blik perziken op (lichte) siroop
ca. 400 gr. hamlappen
1 klein blikje tomatenpuree
5 dl water
2 uien
teentje knoflook
theelepel sambal
scheut ketjap (zoet)
maizena
Snij de uien en de knoflook en fruit ze in wat boter of margarine. Snij de hamlappen in dobbelsteentje en doe ze bij de uien/knoflook in de pan en bak ze bruin.
Giet intussen de perziken af en vang de siroop op. Snij de perziken in kleine stukjes en zet even weg. Doe het water bij de siroop en doe hier de tomatenpuree, een scheut ketjap en een theelepel sambal door. Giet dit bij het vlees in de pan en laat het minstens een uur zachtjes stoven.
Vlak voordat je gaat eten maak je de maizena aan met een beetje water en doe dit bij het vlees/sausmengsel in de pan. De saus dikt hierdoor wat in. Als de saus op gewenste dikte is doe je de stukjes perzik erbij en warm het geheel even door. Niet laten koken, dan wordt de saus weer dun!
Lekker met gekookte rijst en een simpele salade.
.
.
What do you do when it's a holiday and the whether is......... Yes, you're going to cook!
Yesterday we had sweet and sour pork for diner.
Don't know how I got the recipe but it's so delicious that we eat it at least onces a month.
If you want to try it, here's the recipe (4 p.):
1 large tin of peaches in syrup
1 small tin of tomatopuree
ca. 400 gr. porkmeat
1/2 l. water
2 onions
garlic
1 teaspoon sambal
ketjap (sweet)
cornflour
Cut the onions and garlic and fry them in butter or margarine. Cut the porkmeat into small cubes and fry them with the onions in the pan until brown. Mix the syrup with the water, tomatopuree, sambal and a bit of ketjap and pour this mixture with the meat/onion mix in the pan and simmer for at least one hour. Cut the peaches into small pieces.
Just before diner you thicken the sauce with cornflour and put in the peaches.
Great with boiled rice and a simple salad.
Enjoy!
2 opmerkingen:
Mmm... morgen manlief maar even een nieuw boodschappenbriefje meegeven.. Als ik dan thuiskom heb ik hier wel zin in haha
dat si lekker en ht heet bij ons pilaf.........ipv hamlappen gebruik ik ook weleens kipfilet..:))
Een reactie posten