woensdag, oktober 10, 2007

Eerste paal

Eindelijk was het dan zover. Na heel lang wachten ging maandag de eerste paal de grond in.
Van de nieuwe basisschool.

Eindeloos lang zijn ze erover bezig geweest, de gemeente. Eerst kwamen ze met het idiote plan een school ver buiten de wijk te zetten, dat dan maar samen met een katholieke school een brede school moest worden voor 2 wijken.

Dat dat een heleboel protesten uitlokte kun je je wel indenken. Het zou betekenen dat 350 leerlingen uit onze wijk nu met de fiets naar school moesten en daarbij een paar gevaarlijke (kruis)punten moesten nemen. Er werd een actiecomite opgericht (waarin ik ook zitting had), uiteindelijk werd een protestmars georganiseerd waar zelfs de radio op af kwam en veel gesprekken werden gevoerd. Uiteindelijk werd het plan afgeblazen en zou er een nieuwe school komen, zo'n 100 meter van de plaats waar de huidige school nu staat.Toendertijd zat R. in groep 5 (en W. in groep 7) en als de planning klopte zou hij groep 8 nog kunnen doen in de nieuwe school. Hij zit nu inmiddels in groep 8 en de eerste paal is dus nu geslagen. Hij komt dus niet meer in de nieuwe school om les te krijgen. Kun je nagaan hoe lang alles heeft geduurd. Dan was er weer iemand uit de buurt die bezwaar maakte, dan moesten de bouwtekeningen toch weer worden aangepast, enz.enz.

Nou goed, da's achter de rug en alle groepen kwamen kijken naar het slaan van de eerste paal. Hier loopt groep 8 erheen. R. kruipt weg, wil niet op de foto.


Een jongen uit R.'s klas mocht, samen met zijn tweelingzus, zijn naam op de eerste paal zetten. Zij zijn de oudste leerlingen van de school. Ook de jongste leerling mocht dat doen. Deze paal werd toen de grond in geslagen.


De bouw is begonnen. Als het allemaal meezit, neem ik afscheid van de ouderraad in het nieuwe gebouw. Het zal mij benieuwen.....

Geen opmerkingen: