donderdag, december 20, 2007

Kerstvieringen

Eindelijk zijn de kerstvieringen. Zo lang gewacht, zo veel geoefend.
Was het dinsdagavond de beurt aan de groepen 3, 4 en 5 om hun musical op te voeren, gisteravond was het de beurt aan de kleutergroepen. Zoals altijd organiseren de kleuterjuffen een herderstocht door de wijk.

Langs het hele "parcours' staan lichtjes...

De kinderen gaan, met hun ouders, broers en zusjes en soms zelfs opa's en oma's, een route lopen door wijk die voert langs allerlei delen uit het kerstverhaal.

Bij mensen die kleuters op school hebben wordt gevraagd of ze mee willen doen aan de uitvoering. Op hun oprit of in de tuin worden dan delen van het kerstverhaal uitgebeeld. Meestal zijn er zo'n 15 taferelen te bezichtingen en de mensen, die in groepjes vertrekken, zijn zo'n uur onderweg.
De ouderraad zorgt dan bij terugkomst op het plein voor lekker warme chocomelk, koffie of siroop en natuurlijk een kerstkoekje erbij.


Daarvoor zijn we 's middags al druk bezig het plein te versieren.


We zetten een grote tent op waarin we dan staan met het lekkers. Die tent moet er natuurlijk leuk uitzien dus die wordt versierd. Eén van de ouderraadsleden is zeer creatief met bloemen en zij maakt altijd prachtige versieringen. Eén van die versiereingen hebben we meteen gebruikt.......

maar uiteindelijk zag die er 's avonds zo uit......


Het was weer heel gezellig en nadat alle groepjes langs de taferelen zijn geweest komen alle spelers samen op het schoolplein om nog even na te praten.
De engelen zongen op een oprit kerstliederen.

2 opmerkingen:

scrappyToo- Veerle zei

Laten we zeggen dat de kersteversiering er beter uitziet als het papier er in zit ;-)
Grappie hahahaha typische Belgische humor ;-)

Anoniem zei

Wat een leuk idee zo. Ik ga je evn prive mailen, want daar wil ik meer van weten.

Groetjes Ilse