woensdag, december 05, 2007

Sinterklaas op school

Eindelijk was het zover. Na weken, zo niet maanden, van voorbereidingen kwam Sinterklaas eindelijk naar school.
Al vroeg in de morgen stond een Piet op het dak van het fietsenhok pepernoten te bakken, tot grote hilariteit van de kinderen.
En wat gebeurde er toen, net toen de directeur van de school met Piet aan de praten was.......
De pan waarin Piet stond te roeren, vloog in brand...... Grote rookwolken stegen op.
Piet raakte een beetje in paniek en vroeg de meester de brandweer én Sinterklaas te bellen. En wat gebeurde er toen? Met gillende sirenes en zwaailichten kwam er een brandweerauto het terrein opgereden. Wie zat er in? Sinterklaas en twee Pieten (en enatuurlijk ook echte brandweermannen).
De Pieten wilden helpen blussen. Eerst met kleine emmertjes water, toen moest een waterpistool uitkomst brengen en uieindelijk werd een tuinslang uitgerold....... Helaas mocht dat allemaal niet baten. Sint bracht uitkomst door de brandweer mannen om hulp te vragen. Dat hielp uiteindelijk. De "brand" werd geblust en uiteindelijk konden Sint, Pieten en de kinderen de school in om de hele dag feest te vieren.
Sint ging 's morgens de kleuterklassen rond, één Piet ging de andere klassen rond om te kijken wat de kinderen daar allemaal aan het doen waren.
Bij Rutger in de klas was het surprises openmaken en gedichten lezen.

's Middags was er in de gymhal een viering met Sint en Pieten voor de groepen 3 t/m 8. Verschillende kinderen/groepjes verzorgden optredens. Ook Rutger deed mee met een toneelstukje.

Een heel leuke dag. Jammer dat dit voor Rutger en mij de laatste keer was. Rutger gaat volgende jaar naar het voortgezet onderwijs en dat houdt dus in dat ik ook uit de ouderraad moet.

Wat een voorrecht was het weer het feest mede te organiseren en de hele dag alles mee te beleven.

1 opmerking:

Birgit zei

Tjonge wat een spannend verhaal, super in elkaar gezet!! Dat vergeten de kids nooit meer!":)