zondag, februari 14, 2010

Hij is aan het leren......

......om contactlenzen in te zetten en te dragen.
Al een poosje zou Rutger het liefst contactlenzen hebben. Niet dat hij een hekel heeft aan zijn bril hoor, maar makkelijk is het niet altijd.
De opticien waar we altijd heen gingen vond hem nog wat te jong en te klein en dus wisten we het nog een jaartje uit te stellen.
Maar bij de laatste controle bleken zijn ogen toch wat achteruit te gaan. En dat was, zo zei de opticien, te wijten aan het feit dat de bril niet de hele dag wordt gedragen (?).

Rutger heeft namelijk op school tijdens de lessen en thuis wel zijn bril op, maar tijdens de wisseling van de lessen, in de pauzes en buiten niet. En dat was nu net wel belangrijk.......

Dus opperde ik nog maar eens het feit dat contactlenzen gewoon altijd op je oog zitten en je ze dus niet ziet en hij ze dus wel altijd zou dragen (als zijn ogen er tenminste tegen konden).

Zo gezegd, zo gedaan.... De plaatselijke opticien zag geen problemen en proeflenzen werden besteld.

Donderdag zijn we ze gaan ophalen en moest hij dus leren inzetten.Ging hartstikke goed, zaten perfect, heeft ze meteen 4 uur ingehouden. Er uit halen ging ook goed. Maar toen............. vrijdag kreeg hij ze, tot grote frustratie van iedereen, met geen mogelijkheid in.

Zaterdag ging er één in, de ander niet. Dus wij terug naar de opticien. Daar heeft hij, onder begeleiding, drie keer zijn lenzen er in gedaan en eruit gehaald. En ze gewoon 5 uur ingehad, zonder problemen.

En wat denk je, vanochtend, zaten ze gewoon heel snel in. Ik denk dat dat wel goed gaat komen.........................

Heb ik trouwens al verteld dat hij sinds 3 weken ook een bovenbeugel heeft met blokjes.......... Ook dat gaat goed, na een paar pijnlijke dagen. Over ruim een maand krijgt hij ook aan de onderkant een blokjesbeugel.

1 opmerking:

eliane zei

jeetje wat worden ze dan ineens goot en zelfstandig hè ? Lenzen, ik heb ze ook gehad en kon ze moeilijk in en uit krijgen, herken ik helemaal maar even volhouden dan gaat het helemaal goed komen.