Nu had ik gisteren al een appeltaartje gebakken maar mijn bakwoede was nog niet gestilt. Vriendin M., die morgen haar verjaardag viert, had gevraagd of ik "Oma's langevingertaart" voor haar wilde maken (zie deze post ). Maar dat is niet echt bakken, dat is meer bezigheid voor heel even.......
Daarom dit recept van vriendin Nien. Een echt top-recept, in ons gezin met graagte gegeten, als het is afgekoeld. Klinkt misschien gek, maar afgekoeld is ie echt vééél lekkerderder.
Je neemt een quichevorm en vet die in..................



Op deze bodem leg je plakjes bacon (ong een ons).........


Dan snipper je een uitje en wat knoflook en je klutst 6 eieren. De ui en knoflook erbij en dan een goeie scheut bruschetta-kruiden (de mijne komt van de Hema).


zodat het er ongeveer zo uitziet.............

Dan gaat ie een uur de oven in, op 200C.......
Hij gaat wat bol staan , maar als ie afkoelt zakt het weer in.
Poosje wachten en dan..... Smullen maar!!
Je moet echt maar een klein stukje nemen want het vult behoorlijk (is ook een echte calorie-bom volgens mij, maar hé, 't is vakantie......)
Poosje wachten en dan..... Smullen maar!!

En anders neem je toch gewoon nog een stukje........................
Geen opmerkingen:
Een reactie posten