donderdag, augustus 12, 2010

Stokje

Waar is je telefoon? Op de salontafel, altijd in mijn buurt. Niet dat ik nu zo vaak gebeld wordt, maar ik wil wel bereikbaar zijn voor………….. je weet maar nooit.

Je haar... krijgt vandaag weer een knip- en verfbeurtje. Misschien deze keer maar weer wat lichter of wat lichte plukjes erin.

Mijn vader... is de liefste vader van de wereld. Heel zorgzaam ook naar de kleinkinderen toe. En wat kan hij daar van genieten. Vorige weer nog zijn we bij hun gaan barbequen en je ziet hem genieten. Leuke gesprekken voert hij met hun. En omdat de kinderen van mijn zus zoveel jonger zijn, geniet hij daar weer op een andere manier van. Jammer dat we toch net niet iets dochterbij wonen.

Mijn moeder... vind ik heel knap omdat ze al zo lang voor mijn vader zorgt, en dat ook heel lang voor haar eigen moeder heeft gedaan, al is dat niet altijd even makkelijk. Er is niet gauw iets te veel, zo komt ze graag behangen als je dat vraagt en brengt ze net zo makkelijk even iets terug naar de winkel als het niet past. Ook past ze nog geregeld op op de kinderen van mijn zus.

Favoriete eten...Oei……. Weet ik zo snel niet. Ik hou wel van frietjes, maar ook een tosti lust ik graag. Of een lekker belegd broodje…………. Soms ligt het meer aan het gezelschap waarin je bent, dan smaakt alles goed.

Mijn droom de afgelopen nacht... Iets met de krant, weet niet meer precies wat, maar alle pagina’s zaten door elkaar en er miste iets……. Heel gek!

Favoriete drank... Pomelo Zero. Maar ook een rosé biertje gaat er wel in. Of ’s winters een lekkere Bailey’s on the rocks. Mijn droom.. lang gelukkig en gezond leven (lekker origineel hé).

In welke kamer werk je... Ik ben thuisblijfmoeder…….. Maar kaarten maken doe ik op zolder, in mijn eigen stukje hobbykamer.

Hobbies... lezen, kaarten maken, af en toe een stukje quilten, lunchen met vriendin(nen). Winkelen met Rutger.

Angst... dat er iets met de kinderen gebeurt. Of met manlief. Of met ouders.

Waar woon je over 6 jaar... zal wel in dit huis zijn. We wonen er goed, in een leuke buurt, dus waarom zou je verhuizen. Wel mag er wel iets aan gedaan worden. Een nieuwe badkamer of zo, of een stuk uitbouwen. Maar ja, dan eerst de staatloterij maar winnen.

Waar heb je geslapen vannacht... lekker thuis in m’n eigen (gloednieuwe) bed, naast m’n mannetje.

Iets dat je niet bent... knap (qua uiterlijk).

Muffins... ja lekker, met chocolade.

Verlanglijstje...staatsloterij winnen. Gezond blijven. Een mond vol mooie, rechte tanden.

Waar ben je opgegroeid... In Kloetinge, een dorp vlak bij Goes, op Zuid-Beveland. Leuk, je kent bijna iedereen, en iedereen kent jou….. Da’s het bijzondere van een klein dorp.

Wat heb je voor het laatst gedaan... de krant gelezen vanochtend en een sms’je gestuurd naar vriendin. Wat draag je... een zwarte 3-kwart broek, zwart t-shirt en een licht/donkergrijze tuniek. Schoenen met hakje.

Mijn t.v... gaat 's ochtends altijd even aan om nieuws te kijken. Vaak staat ie aan als achtergrondmuziekje. Nu de kids thuis zijn vanwege de vakantie staat ie bijna de hele dag aan (hoewel er soms niemand kijkt). Favoriete zenders: Discovery en Animal Planert (overdag).

Heb je huisdieren... 2 katten van 10 jaar oud. Gypsy en Blacky.

Vrienden... leer je pas echt kennen in tijden van nood. Ik heb twee échtécht goede vriendinnen: M. en M., daarbij nog wat leuke vriendinnen om mee bij te kletsen, om mee te wandelen (1x per week) en af te spreken, maar verder vooral goede kennissen.

Mijn leven... is goed zo. Alleen jammer dat niet iedereen snapt dat ik blij ben met het feit dat ik thuisblijfmoeder ben, ook nu de kinderen in principe oud genoeg zijn om alleen thuis te zijn. Ik word wel makkelijker, ben ook lang niet altijd thuis als zij thuis zijn, maar ik merk toch dat ze het prettig vinden als ik er ben als ze bijv. uit schol komen……

Mijn humeur... is meestal goed. Alleen als er iets niet gaat zoals ik wil, kan ik wel (even) mopperen).

Mis je iemand... zou zo niet weten wie. Sorry.

Voertuig... de auto. Vanwege lage rugproblemen is de fiets vaak geen optie. Lopen doe ik ook wel, in ieder geval 1x per week met 7 vriendinnen. Heel gezellig…..

Iets dat je niet kunt dragen... strakke kleding. Dat kan écht niet met mijn figuur.

Favoriete winkel... Miss Etam. Ik loop vaak zomaar even binnen en koop (gelukkig, zegt manlief) niet altijd iets. Jammer dat er in onze stad in de winkel maar een kleine collectie hangt. Gelukkig kom ik regelmatig in Goes en dan ga ik daar natuurlijk ook even naar Miss Etam.

Favoriete kleur... pfff.. . Zwart, zou iedereen roepen, denk ik. En inderdaad, als ik de kastdeur opendoe zie ik veel zwart, wit, beetje bruin en blauw. Zelden felle kleurtjes of het moet in iets zitten met zwart of wit erbij.

Wanneer heb je voor de laatste keer gehuild... echt gehuild, een paar weken geleden, van woede en onmacht, als er dan weer eens niets niet gaat zoals ik graag zou willen. En vaak genoeg heb ik tranen in de ogen van iets op tv.

Wanneer heb je voor de laatste keer gelachen… gisteren nog. W. kan altijd van de droge opmerkingen maken. Weet zo snel niet meer wat het was maar het as ’s avonds na zijn werk.

Mijn beste vriend is... mijn man en kids, heerlijke mannen!

Een plek waar je weer naar toe zou gaan... zou ik zo niet weten. Oost west, thuis best, gaat zeker voor mij op.

Facebook... ja hoor, elke dag!

Favoriete plek om te eten.. Op de bank met het bord op schoot, zeker in het weekend en in de vakanties.

Wie het leuk vindt, mag het stokje overnemen!

Geen opmerkingen: