dinsdag, oktober 10, 2006

Ze zijn er weer.....

Al een poosje trouwens. En vooral ter ergernis van Werner.


Deze jongens bedoel ik dan he.

Iedere ochtend gaat hij met zijn armen voor zijn gezicht richting schuur. Met een oog op de grond gericht in verband met de naaktslakken op het pad en met het andere oog naar de bossen en bomen rondom het pad, op zoek naar spinnenwebben. Vreselijk vind hij het, met je gezicht door de raggen te lopen.

En dan moet hij de brandgang nog door, waar er ook de nodige spinnen hun web weer hebben gespannen.

Eigenlijk zijn het wel ingenieuze dingen hoor, die webben. Er hangt er een in de voortuin van de grote conifeer naar een bosje. Daarin zit een grote spin midden in het web op wacht......

's Morgens zit de dauw (of regendruppels) zo mooi in het web gevangen. Ik zal eens kijken of ik er morgen een mooie foto van kan maken. Soms vliegen er van de kleine vliegjes rond en die komen dan in het web, er zitten er soms wel 30 vastgeplakt. En ik zie de spin in het midden er nooit naar toe gaan. Maar 's morgens is er geen vliegje meer te zien. Ik denk..... dat de spin stiekum 's nachts eet, als niemand het ziet.

Ik had eigenlijk liever dat hij muggen ving, dan hadden wij er misschien een paar minder, midden in de nacht......

1 opmerking:

Dutchie in Canada zei

Kan et me helemaal indenken, dat ie zo loopt, ik houd er ook niet van. Hier heb ik dat nog niet gezien, misschien nog te vroeg? Maar ja wij hebben op het kleine stukje naar de auto dan ook geen bomen:-)