En in plaats van "weer" gewoon uit eten te gaan leek het ons, als bestuur, wel eens leuk iets anders te gaan doen.
Dus werd het een workshop patisserie.
We gingen een valentijnstaartje maken.
Gelukkig was iedereen enthousiast en met 14 vrijwilligsters togen we naar Oostburg.
De basis was al gebakken dus konden er meteen aan de slag.
Eerst moesten we de cakebasis netjes doorsnijden zodat we drie plakken kregen.
Op de onderste en middelste laag werd een jamlaagje gesmeerd
en daarna moesten we met een spuitzak er een creme au beurre opspuiten.
Vervolgens op iedere laag een beetje gesneden perzikstukjes en een beetje verkruimelde bitterkoekjes. Dan de middelste laag op de onderste leggen en daar de bovenkant weer bovenop.
Toen kwam het moeilijkste. De hele taart moest worden ingesmeerd met creme au beurre, zowel de bovenkant als de zijkant. En liefst zo egaal mogelijk anders zag je later allerlei hobbels en bobbels.Toen we dat hadden gedaan moesten we uit een lap rode marsepein een aantal hartjes en een aantal rondjes steken. De rondjes werd een roosje. De hartjes moesten op een lap witte marsepein worden gelegd.
Dat ging door een soort pastamachine, waardoor je een dunne plak kreeg waar de hartjes mooi in zaten gedrukt. Dat werd over het taartje gedrapeerd
en moest dan mooi glad worden aangedrukt.
Daarna de overschot eraf snijden, een mooie rand erlangs van rode marsepein. Het roosje werd op de bovenkant gelegd, van groen marsepein blaadjes en een slingertje gemaakt en voila, klaar!
Nu rest alleen nog de vraag: hoe zal ie smaken?
Vanmiddag rond koffietijd weten we het antwoord....................
3 opmerkingen:
Jeeeeeeee! Wat supergaaf!
Ohhhhhhhh wat doe je me aan Jolanda??!!
Kunnen we dit ook een keer met een stel gaan doen, wow, dit lijkt me echt gaaf om te doen (en lekker natuurlijk..haha).
Zo zeg, dat ziet er heerlijk uit!! Wat gezellig om dat zo te doen, en....... ik zag al dat ie lekker was!
Een reactie posten