woensdag, maart 21, 2007

Bloembollenactie

Op school hebben we een bloembollenactie gehouden.
Er moesten wat spullen worden aangeschaft voor het schoolkamp waaraan de groepen 7 en 8 deelnemen. Dus werd de ouderraad gevraagd een actie te organiseren voor dit doel.

Aangezien we vorig jaar al een sponsorloop hadden georganiseerd voor nieuwe tenten voor het kamp (opbrengst ruim 3500,--(!) euro) en in november al een speculaaspoppenactie hadden gehouden voor Pax Kinderhulp (opbrengst 2200,-- euro) hadden we het eigenlijk wel even gehad met acties. En zouden de mensen nu weer gul zijn???

Een juf van groep 8 trok de stoute schoenen aan en organiseerde een bloembollenverkoop. Kinderen van de groepen 7 en 8 (zo'n 100) gingen met lijsten en folders rond bij familie, buren enz. en hoopten zo geld op te halen.

De ouderraad werd gevraagd te helpen bij het verzamelen van de gevens van alle lijsten en het uitzoeken van de bloembollen.

En gisteren was het zover. De bollen waren gearriveerd. Maar liefst 42 dozen vol bloembollen stonden er in de hal met zo'n 50 (!) verschillende soorten bollen. Het uitzoeken kon beginnen....

Om 8.30 uur begonnen we met frisse moed met het uitsorteren van de bollen en het controleren van de pakbon.

Om 10.45 uur was er een brandoefening, zodat we even 30 minuten buiten moesten staan tot de school weer veilig werd gegeven, maar om 12.00 uur hadden we alles uitgezocht en hadden alle kinderen hun zakjes met bollen om weg te brengen naar de bestellers. Wat een werk!!

Maar het resultaat mag er wezen. Ruim 1200,-- euro is er voor nieuwe kampspullen. Nou daar moet toch wel een aardig aantal pannen voor gekocht kunnen worden, dacht ik zo.

Nu volgende week nog even al het geld tellen en dan is ook deze actie (tegen alle verwachtingen in) weer een groot succes gebleken!

1 opmerking:

eliane zei

wat een leuke actie ! Als school heb je altijd geld tekort , fijn dat er dan actieve ouders zijn ..:)
Ik ga dit idee onthouden voor onze school voor volgend schooljaar.