zondag, maart 11, 2007

Dutch Dare 9

De Dutch Dare 9 was een makkie.

Dit was de opdracht:

De vroegste voorbeelden van de driekleur stammen uit de 16e eeuw.
De eerste versie die genoemd wordt is in 1572 een oranje-wit-blauwe vlag. Bij het uitroepen van de onafhankelijkheid in 1579 werd dit dan ook de officiele Nederlands
e vlag.

Er bestaan vele mythes over waarom het rood-wit-blauw is opgekomen. Er is geopperd dat rood de voorkeur van zeelui genoot, dat de kleur op afstand meer opviel, dat die minder verbleekte, dat er een tekort aan oranje kleurstof ontstond, dat een nieuw procede een donkerder oranje opleverde, dat het huis Oranje minder geliefd werd en tenslotte dat de Staten-Generaal het rood uit haar eigen vlag introduceerde, maar geen van deze verklaringen kan echt aannemelijk gemaakt worden. Waarschijnlijk echter zijn het gewoon de Fransen geweest die de kleur veranderd hebben toen ze in 1794 het land binnen vielen.

We zouden het leuk vinden als je een lay out of ander projectje maakt met de kleuren van onze vlag, naast het rood, wit en blauw mag je ook wat oranje gebruiken.


Een poos geleden had ik (voor een uitdaging op "ons" scrapgroepje) al eens een LO gemaakt met rood-wit-blauw-oranje en zie, deze kwam nu goed van pas.


Natuurlijk gaat een rood-wit-blauw-oranje LO over VOETBAL!
Op de foto zit Rutger klaar voor een wedstrijd van het Nederlands elftal tijdens de WK voetbal in 2006.
Journaling:
Rutger en voetbal
Onlosmakelijk met elkaar verbonden
Terneuzense Boys of het Nederlands Elftal;
ze spelen allebei in het oranje!

3 opmerkingen:

Je@net zei

Gave lo joh!!!

Marjolein zei

Die is leuk!!! Zit nog steeds te denken, werk nooit met die kleuren!

Marjolein zei

Oh, vergat ik nog, thanks voor je lieve comment op m'n blog!!