zaterdag, maart 03, 2007

Nickelodeon

Donderdag zijn we met de groepen 7 naar de studio's van Nickelodeon gereden in Amsterdam om een opname mee te maken van een gloednieuw programma.
Het begon zo....

Een meisje uit de andere groep 7 had via de internetsite van Nickelodeon opgegeven dat ze graag met haar klas een opname van het nieuwe programma SuperNick wou meemaken.

Een paar dagen later al werd ze gebeld met de mededeling dat ze met haar klas mocht komen op 1 maart. Groot feest natuurlijk in de klas en gelukkig wilde de school meewerken. Er moest immers een bus worden geregeld (en betaald), er moest onderweg worden gegeten en, het belangrijkste van al, er werd een schooldag gemist.
Gelukkig werd alles geregeld en als iedereen een kleine bijdrage betaalde, betaalde de school de rest van de kosten.
Een paar dagen voor de opnames werd er weer gebeld vanaf Nickelodeon..... de studio was toch redelijk van formaat..... konden er niet nog meer kinderen mee..... dat werd dus de groep 7 van Rutger.
Nog groter werd het feest.....
Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg of ik niet mee mocht als begeleidster. Gelukkig waren er nog enkele plaatsen vrij in de bus en dus kon ik mee.....
Donderdagochtend vroeg, om 7.30 uur, vertrokken we richting Amsterdam.
Na onderweg een plaspauze ingelast te hebben arriveerden we om 11.10 uur bij de studio.

We konden net nog even de meegebrachte lunch opeten.....

voordat we naar de studio werden gebracht.
Dat viel tegen..... een kleine ruimte met daarin van alles en nog wat. Op TV lijkt alles groter..... Dat ging hier wel op.
De kinderen mochten op de tribune gaan zitten...... R. pal vooraan, die zal veel in beeld zijn... Er werd aan de kinderen uitgelegd hoe alles in zijn werk ging ....

en daarna moesten wij, de volwassenen, de studio verlaten. Rond 12.30 uur begonnen de opnames.

Even leek het erop dat we van bovenaf op een loopbrug alles mochten volgen maar dat vond de brandweer niet goed. We moesten in de kantine gaan zitten of mochten natuurlijk ook met het pontje de stad in. Een deel van de begeleiders deed het laatste maar wij bleven in het gebouw achter. In de kantine konden we stiekum af en toe even de studio in kijken. Zo zag ik dat een van de dames van de miedengtroep KUS (die daar ook optrad in de show) naast Rutger zat.

Op den duur zijn we in de ontvangstruimte koffie gaan drinken. Van daar konden we precies in de regisseursruimte kijken en daar waren ze zo aardig op een groot scherm te laten zien wat er in de studio gebeurde. Zo konden we het toch nog een beetje volgen (zonder geluid, maar met beeld).

Rond 15.45 uur waren de opnames klaar en kwamen de kinderen weer terug naar de ontvangstruimte. Hele verhalen natuurlijk......

Vivienne en Patrick (Elise en Mike in Zoop) waren de presentatoren van de show en die kwamen nog even handtekeningen uitdelen en foto's maken.Ook KUS deelde nog wat handtekeningen uit, maar die vertrokken zeer snel.

Rond 16.15 uur vertrokken we weer richting huis.

Na nog een hapje en drankje bij de Mac in Meerkerk kwamen we rond 20.45 uur weer in Terneuzen aan.
Een zeer vermoeiende, maar heel leuke dag waar nog lang over nagepraat zal worden.
O ja...... de uitzending is woensdag 7 maart vanaf 16.30 uur (op Nickelodeon). Het programma wordt onderbroken door blokjes tekenfilms en duurt tot ca. 18.30 uur. Allemaal kijken he.

3 opmerkingen:

Je@net zei

Oooh, dat ziet er gaaf uit!! Zal een leuke dag geweest zijn voor kids (en begeleiders ;-)

eliane zei

dat is vast leuk geweest. Mooie foto's.
je bent er weer ?? de harde schijf is weer gerepareerd ????

paule zei

A ha, ik lees dit net op tijd! Wij gaan morgenmiddag klaar zitten:-)
Klinkt als een goed geslaagd initiatief van die medeleerling!