woensdag, juni 27, 2007

Schoolse zaken

Het was weer lekker druk op de school deze laatste weken.


Vorige week hadden de jaarvergadering van de ouderraad. Altijd heel gezellig met na het officiƫle gedeelte een borrel met alle or-leden en de aanwezige teamleden.


Alle or-leden maken iets v0oor ons borrelbuffet, zie hierboven.

En dan hadden we gisteren het eindfeest (het is nog wel een paar dagen school maar woensdag is een halve dag, dus te kort, donderdag is afscheid van de meesters en juffen en doorschuifmiddag). Vandaar op dinsdag altijd eindfeest-dag.

De juffen en meesters hadden bedacht dat het thema dit jaar Hawaii/strand ging zijn. Jammer dat het weer niet meewerkte maar goed, in de school was ook gezellig. het leukste is het natuurlijk wanneer iedereen in stijl gekleed is, dus onze schoenen stonden al dagen vantevoren klaar.....

de hawaii slingers rond onze nek en een bloem in het haar....

En zo konden we alle eten en drinken-dingen die bedacht zijn klaarmaken.


Zo kregen de 150 kinderen uit de onderbouw allemaal o.a. een bekertje met fruitcocktail met een parasolletje en de kinderen uit de middenbouw mochten allemaal een fruitspies maken met door ons in stukken gesneden appel, watermeloen, perzik, ananas, druiven en banaan.

Als lunch kregen alle kinderen een paar stukken baquette met een gebarbequed worstje en dat zijn toch heel wat broodjes die gesneden moesten worden.


Werner was al vrij van school en omdat hij ook op deze basisschool heeft gezeten (vorig jaar nog) mocht ook hij helpen. En geloof maar dat hij het leuk vond.

Om 13.00 uur waren alle kinderen naar huis en kon het opruimen van de grote bende beginnen. Toen dat gebeurd was kwamen de groepen 8 voor hun afsluitende disco alweer binnen en ook daarvoor moest het nodige worden klaargezet. Deze groepen zouden om 17.00 uur beginnen met hun barbeque en om 18.30 uur kwamen hun ouders allemaal naar school voor een afscheidsborrel met de leerkrachten.

En zo kwam het dat ik 's morgens om 8.30 uur naar school vertrok en 's avonds om 21.15 uur weer thuis was. Een heel vermoeiende maar zeer geslaagde dag.


Volgend jaar dit allemaal nog een keer en dan ben ik ouderraadslid af. Rutger gaat naar groep 8 en de reglementen schrijven voor dat de ouderraadsleden uit de ouderraad moeten wanneer ze geen kinderen meer op school hebben. Jammer! Ik ga het laatste jaar nog maar dubbel genieten.

Ik kan natuurlijk ook aan Rutger vragen of hij groep 8 wil dubbelen, dan kan ik nog een jaar....... (geintje)

1 opmerking:

eliane zei

wat ontzettend leuk Jolanda. Ik heb het al vaker gezegd mar jullie hebben een hle actieve OR, super . ben een beetje jaloers....:)))
Wij moeten nog een week en dan gaan de deuren dicht. Ons afscheidsfeest is op 5 juli maar we hebben geen thema.