dinsdag, juni 05, 2007

Stukje van de website.........

..........van het kamp in Hattum waar Rutger nu is. Elke dag wordt er een klein stukje van de gebeurtenissen van die dag op de website gezet. Onderstaand stukje stond er over gisteren.
Het 50e Nationaal kamp is van start gegaan!
's Ochtends vroeg klinkt al eenmaal de bekende toeter in het doodstille bos van Hattem. De vrijwilligers van het Nationaal Kamp Hattem 'springen' hun bed uit om de laatste voorbereidingen te treffen.
Alles loopt volgens schema en de eerste bussen worden rond 11:00 ontvangen. Het duurt niet lang of het bos krioelt van de kinderen in prachtige kleding, die zeulend met tassen naar hun kampementen lopen.
Robbie, die nog in het 'Ghevangh' zit is erg blij met deze enthousiaste groep hulpelingen. Maar het schijnt niet erg te helpen, want zelfs Kleine Hannes kan hem niet bevrijden. Dan wordt er een belangrijke gast gemeld bij de poort. Prinses Margriet in eigen persoon komt Robbie bevrijden uit de gevangenis door het tekenen van een Koninklijk Pardon, en zet Jan Zondertand en de Sherrif uit hun functie. De Sjerp van de macht geeft zij aan Kleine Hannes, die weer op spectaculaire wijze het amfitheater in komt 'vliegen'.
Prinses Margriet bezoekt nog enkele kampementen, terwijl de kinderen hun eerste eigen maaltijd gaan voorbereiden. Gevolgd door vele fotografen en cameramensen vertrekt de prinses weer. De vreugde van deze middag blijkt echter van korte duur. Tijdens de uitleg van een van de spellen blijkt dat Jan Zondertand en ex-Sherrif van Santcrockham zijn ontsnapt! Te vroeg gejuicht...
Nadat de kinderen 's-avonds tijdens een tocht 'ontraadseldeeltjes' hebben verzameld blijken Jan Zondertand en ex-Sherrif zich in het kasteel te hebben verschanst, waar Hannes ook de sjerp had verstopt. Met een spectaculair om-de-hoek-kijk-apparaat laat de ex-Sherrif zien dat hij alles onder controle heeft. Door een TE nieuwsgierige ex-Sherrif lukt het Hannes het apparaat uit te schakelen, en blijken de vanavond gevonden puzzelstukjes de 'sleutel' tot het kasteel. Na een drukke eerste kampdag kruipt iedereen, vol nieuwe indrukken, om 23:30 (kamptijd) de tent in.
Kamptijd wil zeggen dat de klok 1 uur is achteruitgezet. Dit betekent dat het een uur eerder donker is dan bij ons. Dit komt sommige spelletjes ten goede.
Leuk dat je zo een beetje kunt bijhouden hoe het daar gaat.
Vanavond zendt RTL Boulevard in de uitzending van 18.30 uur een stukje uit over de opening van het kamp door Prinses Margriet.
De video staat op scherp want wij lopen dan de avondvierdaagse.

1 opmerking:

eliane zei

wat een leuk schoolreisje !! klinkt heel gezellig .