vrijdag, augustus 25, 2006

Foto maken

Vandaag met W. naar het ziekenhuis geweest. Niets ernstigs hoor.

Hij moest een foto laten maken.

Van zijn handwortelbeentjes.

Van de hand waar hij niet mee schrijft.


Wat is er dan??

Van de week was ik zelf bij de huisarts (ook niets ernstigs hoor) en toen vroeg ik of ik iets mocht vragen over mijn zonen. Ze hebben namelijk allebei exostose. Dat is een vorm van botgroei zoals het niet hoort. Dat wil zeggen dat ze op hun botten een soort uitsteeksels hebben. Niet overal natuurlijk. Zo had R. een puntvormig uitsteeksel op zijn bovenarm, net waar ik iedere keer in kneep als ik hem eens bij zijn armpje pakte. Dat was niet lekker natuurlijk. Maar inmiddels is dat vergroeid met zijn bovenarm en voel je er niets meer van. W. heeft dat ook maar dan wat hoger op zijn arm en het kan zijn dat hij daar last van gaat krijgen met het draaien van zijn arm. Dan zou er een operatie nodig zijn. Het kan ook vanzelf vergroeien.

Affijn, zo kwamen we op het feit dat W. wel erg lang is voor zijn leeftijd. Hij is namelijk 1.80 m lang (jaja, hij is mij voorbij gestreefd) bij een leeftijd van 12 (bijna 13). Als hij nu nog lang doorgroeit (wat zou kunnen tot ca. 18 jaar) dan wordt hij dus heel lang. En dat is niet zo fijn. Om er achter te komen of hij nog veel gaat groeien kun je dus een foto van de pols maken. Aan de hand van de handwortelbeentjes kan de radioloog zien hoeveel iemand nog groeit en kun je dus berekenen hoe lang iemand ongeveer wordt. Vandaar de foto.

Woensdag kan ik bellen voor de uitslag en kunnen we, als dat nodig mocht zijn, verder bespreken wat voor maatregelen er moeten worden genomen.

1 opmerking:

Dutchie in Canada zei

Ben benieuwd wat eruit de foto's komt, hoop dat ie niet te lang wordt, is voor hem zelf ook niet prettig lijkt mij.

By the way.... je bent getagged, kijk maar ff op m'n blog!