woensdag, november 22, 2006

Allergietest


Zo ziet mijn arm er nu uit. Vanochtend moest ik langs de huisarts voor een allergietest. Ik slik al jaren medicijnen voor hooikoorts en sinds een paar jaar heb ik er ook nog een andere allergie bij die zich uit in exceem. En sinds kort kan ik ook niet meer tegen mijn eigen, oude vertrouwde merk dag- en nachtcreme....
Wel mocht je voor je test liet doen een paar dagen je medicijnen niet innemen. Nou dat heb ik geweten....zere, rode, branderige, jeukende ogen en een snotneus.

De test bestaat uit een tiental druppels stof waar je allergisch voor kan zijn en een testvloeistof. Degene die de test afneemt zet de cijfers 1 t/m 11 op je onderarm en doe bij ieder cijfertje een druppel vloeistof waarna ze met een klein naaldje een prikje geeft in het druppeltje en zo zorgt dat de vloeistof net onder je vel komt. Voel je niets van hoor.
Ik had al meteen een jeuk/branderig gevoel bij een druppeltje, nr. 2. Dat bleek de testvloeistof te zijn, hier reageert iedereen op. Daarna moet ik toen minuutjes in de wachtkamer zitten en proberen niet te krabben......
Na 10 minuten bleken er 3 druppels een reactie te hebben gegeven, de testvloeistof en 2 andere. Dat zijn dus graspollen (he, dat wist ik nog niet) en huisstofmijt (leuk:( ).
Nu kwam ik aanmerking voor een nieuwe behandeling ter vervanging van de medicijnen die ik elke dag moet slikken.
Het bestaat uit een druppelmedicijn waarin de stof zit waar je allergisch voor bent. Door die stof in te nemen (onder de tong) raakt je lichaam hieraan gewend en zo kom je uiteindelijk van je klachten af. Wel moet je elke dag dus die druppel innemen en na 1 jaar heb je al een goede vermindering van de klachten. Het kan 3--5 jaar duren voordat je helemaal klachtenvrij bent.
Wat moet ik nou??? Nu slik ik elke dag een tablet, wat ik waarschijnlijk nog jaren, zoniet mijn hele leven moet doen. Of straks een x aantal jaren een druppeltje innemen om er dan voorgoed(?) vanaf te zijn?
Wie heeft hier ervaring mee en wat zouden jullie doen??

O ja, je snapt natuurlijk wel dat ik meteen na afloop van de test mijn medicijnen weer heb ingenomen, meteen bij het buitenkomen van de spreekkamer zelfs al. En nu maar wachten tot ze gaan werken....

2 opmerkingen:

Andrea zei

he ja, lekkere keuze...
als je die nieuwe methode kiest betekent dta dat je dan een jaar bijv jeuk hebt of verkouden bent?
Moeilijk hoor! Ik ken hetprincipe wel, ken veel mensen met een kattenallergie waarvan een aantal zelfs fokken, die zeggend at ze in de loop van de tijd inderdaad minder tot geen last meer hebben... succes met beslissen!

Dutchie in Canada zei

Zo, da's prettig.... Hooikoorts heb ik ook en mis wat dat betreft Nederland.... Hier moet ik alles zelf betalen, lachen, 10 dollar voor 10 tabletten en ik heb ze nodig van April tot September.........zucht. Dus dat druppeltje, dat nam ik mooi!