dinsdag, november 07, 2006

Speculaaspoppen

Het was een hele happening vandaag op de basisschool....
De speculaaspoppen van de aktie voor Pax Kinderhulp werden afgeleverd. En hoe.....

De chauffeur van de transportfirma die zorgde voor het transport van de fabriek naar onze school belde mij om 11.15 uur vanmorgen op met de vraag waar hij de vracht kon lossen. Hij stond nu in die en die straat. Ik wees hem de weg (hebben ze nog nooit van TomTom gehoord???) en beloofde ook naar school te komen. Tegelijk kwamen we aan, hij in een enorme vrachtwagen en ik te voet. Dat hij dus nooit de oprit naar school kon nemen zag ik al meteen, dat werd dus een probleem...... want hoe los je dan 130 dozen met elk 12 speculaaspoppen van 500 gram die op 3 pallets staan gestapeld.

"Ja mevrouwtje (?)", zei de chauffeur, ïk lever maar tot aan de stoep, de rest moet je zelf doen."

Nou, lekker dan.....

Hij laadde de pallets uit en zette ze op de stoep bij de school, nog zo'n 100 mter van de hoofdingang vandaan. En daar sta je dan....... Hoezo service :-(

Gelukkig kwam er een collega-ouderraadslid aangereden met haar man die bij de brandweer werkt. Hij zou wel even een palletdrager (heet dat zo?) regelen. En daar stond ik dus nog steeds, aan de kant van de weg met 1550 speculaaspoppen op 3 pallets.

Na 20 minuten kwam er een brandweerauto aangereden met chauffeur en de man van mijn collega-or. Nou ja, om 12.30 uur stonden de pallets eindelijk, na veel hobbels en bobbels, in een lokaal van school, klaar om verdeeld te worden onder kinderen, die via intekenlijsten de poppen hadden verkocht.

Vanmiddag om 13.15 uur zijn we begonnen met verdelen en naar de klassen brengen.


Met 6 vrouwen sterk hebben we om 15.10 uur (5 minuten voordat de school uitging) alle bestellingen in de klassen bezorgd. Om 15.15 uur zag je veel kinderen sjouwen met pakken speculaaspoppen. Sommigen haddeen maar 1 of 2 poppen verkocht, die liepen fluitend voorbij. Anderen hadden er veel meer verkocht en moesten hun vader of noeder in de klas roepen om te helpen sjouwen.....

Al met al is er toch ruim 2000 euro "verdiend" het goede doel. En daar doe je het toch uiteindelijk allemaal voor.

Geen opmerkingen: