woensdag, november 01, 2006

Dokterspraatjes

We hebben er van de week twee doktersbezoekjes opzitten.

Als eerste kon ik maandag onder het mes(je).
Ik heb al jaren een verstopte talgklier op mijn rug zitten. Zeven jaar (of zo) geleden was ie ontstoken en moest dus worden opengemaakt. Affijn, dat leed was snel geleden, maar helaas kon de dokter niet de gehele talgklier verwijderen en je raadt het al..... ook nu was het weer ontstoken. Dus maandag naar de huisarts en ja hoor, moest weer worden opengesneden. Lekker klinkt het he.
Maar met een goede verdoving voel je er (bijna) niets van..... Resultaat: een snee van zo'n twee centimeter midden op mijn rug. Maar de pijn is weg en daar ging het uiteindelijk allemaal om. Wel moet ik, als de talgklier er na een week of 6 nog blijkt te zitten, terugkomen zodat ie nu volledig kan worden verwijderd. Maar hopen dat ie er nu volledig uit is anders kan ik nog een keer..... En je bent er toch zo'n anderhalve week zoet mee. Elke dag pleisters wisselen, alcohol erop en jeuken dat het nu af en toe doet.....

En vandaag hadden we een afspraak bij de kinderarts voor Werner. Eindelijk zouden we dan te weten komen hoe lang Werner uiteindelijk wordt. Voor niet-ingewijden..... Werner is bijna 13 (over 14 dagen) en meet nu al 1.80 m.Waar eindigt dat?
Dat weten we nu...... Na wat metingen, vergelijkingen, botfoto's bekijken en zo zal de lengte van Werner uiteindelijk worden ..... tatada.....

1.95 tot 1.98 m

Gelukkig, geen groeiremmers nodig. Wel moeten we over 6 maanden nog eens terug en moet ik alle meetgegevens van de GGD opvragen. Dan maakt de kinderarts nog een keer een vergelijking en evt. over een jaar nog eens een botfoto maken om te zien wat dan de botleeftijd is. Waarschijnlijk is dat dan een leeftijd die voorligt op zijn werkelijke leeftijd. Werner was hartstikke blij want hij zag die groeiremmers (1x per drie weken een injectie) helemaal niet zitten. We hadden gezegd dat we tot een lengte van 2 meter goed vonden en daarboven evt. iets zouden doen. Als het een beetje meezit blijft hij daar zo'n 5 centimeter onder.
Voorlopig eind goed, al goed.

2 opmerkingen:

Sonja zei

Pff Jolanda, pak van je hart zeker? En voor Werner ook! Groetjes Sonja.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.