donderdag, november 30, 2006

Dutch Dare 2#

En na Dutch Dare 1# heb ik meteen ook maar even de Dutch Dare 2# gemaakt.

Thema: iets over je woonplaats, de plaats waar je bent geboren i.o.d. En voorwaarde 2: zowel kleuren- en zwart-wit foto's gebruiken.Op de zw/wit foto ons huis (in de sneeuw) en de kleine fotootjes laten een stukje van Terneuzen zien, te weten een stukje Oud Terneuzen in de binnenstad, het ophaalbruggetje en het schip van Kapitein van der Decken (de Vliegende Hollander) en op de laatste foto een zicht op de drukbevaren Westerschelde.

Journaling:
Ik woon nu ongeveer 20 jaar in Terneuzen, aan de Westerschelde. In de eerste jaren van mijn huwelijk vertelde ik aan iedereen die het maar wilde horen dat ik, zodra de Westerscheldetunnel er lag, meteen weer terug ging naar Zuid-Beveland. Pas toen onze jongste in 1996 werd geboren en de oudste naar de peuterspelzaal ging, begon er wat te veranderen. Ik ging Terneuzen steeds meer zien als "mijn" woonplaats, de paats waar wij, als gezin, thuishoorden.
Ook toen de Westerscheldetunnel werd gebouwd en geopend, waardoor de reistijd was teruggebracht van 1 1/2 naar 1/2 uur, wilde ik niet meer terug.
Inmiddels hebben we hier een heel leven opgebouwd, met allerlei leuke contacten en zou ik voor geen goud meer terugwillen.
Oke, wat winkelen betreft moet je niet in Zeeuws-Vlaanderen zijn, maar voor rest is hier van alles.
In Terneuzen komen de grote zeeschepen zo vlak langs de kust gevaren dat je ze bijna kunt aanraken, en je kunt zo lekker uitwaaien op de kilometerslange Scheldeboulevard.
Eindelijk kan ik zeggen: Terneuzen is nu mijn stad!

4 opmerkingen:

Angelique zei

HA! Dat is snel en leuk gemaakt! Lekker fris met blauw !

Daffie Online zei

Super leuk!
Mooie journaling!

D@nielle zei

wow jij bent snel zeg ! Mooi gedaan.

marlies zei

wat een leuke lo zeg... en vooral leuke journaling !